Kort nieuws

Belgium Bearpride 2018

12/10/2018 - 11:46

Zet het weekend beregoed in met de Belgian BearPride in Brussel. Op vrijdagavond is er een Bear Street Party, op zaterdag een Bear Brunch en op zondag wordt Mister Bear Belgium verkozen! 

Het volledige programma vind je hier

Dramaserie Anne+ binnenkort op NPO

02/10/2018 - 14:24

De dramaserie Anne+, over het liefdesleven van de lesbische twintiger Anne, wordt dit najaar uitgezonden door de NPO. Producent Millstreet Film ontwikkelde de serie in eigen beheer en gooide er eerder dit jaar hoge ogen mee op het festival Series Mania in Rijsel.

Het gaat voorlopig om zes afleveringen van twaalf minuten.

De exacte uitzenddata zijn nog niet bekend.

Advertentie van Wel Jong Niet Hetero krijgt publieksprijs

10/09/2018 - 20:49

Iedere zomer organiseert de krant De Standaard de Solidariteitsprijs voor de meest geslaagde advertentie. Ditmaal won Wel Jong Niet Hetero de publieksprijs. Meer dan 1.200 van de ruim 10.000 stemmen ging naar de LGBT+ jongerenvereniging. Daarom mag ze in de loop van het najaar nog driemaal gratis en paginagroot adverteren in 'De Standaard'.

Eminem krijgt kritiek na gebruik van F-woord op zijn nieuw album

07/09/2018 - 11:14

Vorige week kwam Eminem met een verrassingsalbum genaamd Kamikaze. In het nummer Fall bekritiseert hij een andere rapper en noemt hem een faggot. In 2013 kwam Eminem al in opspraak omdat hij LGBT+ scheldwoorden gebruikte in zijn songteksten. Volgens de rapper Eminem heeft hij het niet bedoeld als kritiek op iemands seksuele geaardheid. Faggot is, zegt hij, een gewoon scheldwoord die hij vaker gebruikt zoals bitch, punk of asshole. Het woord werd ondertussen gebleept in het nummer.

Homoseks niet langer strafbaar in India

07/09/2018 - 10:26

Het Indiase Hooggerechtshof heeft in een historische uitspraak besloten dat seks tussen mensen van hetzelfde geslacht niet meer strafbaar is. De uitspraak is een overwinning voor de LGBT+ gemeenschap. De hoge rechters zetten een streep door een 157 jaar oude wet. In die wet was was opgenomen dat op 'onnatuurlijke' overtredingen, waaronder seks met mensen van hetzelfde geslacht, een celstraf van maximaal tien jaar stond.

Nieuw op Canvas: Voor de mannen

29/08/2018 - 13:51

In de driedelige documentaire Voor de mannen praat Xavier Taveirne met de eerste generaties mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. Het is een aangrijpende en vaak ook onthutsende reeks met verhalen over liefde, strijd en pijn, en het taboe van het homo zijn in minder tolerante tijden. Vanaf dinsdag 4 september om 21.15 uur. op Canvas. Volgende week publiceert ZiZo ook een interview met Taveirne over de reeks.

Bekijk de trailer
 

18de Holebifilmfestival van 6 tot 30 november

29/08/2018 - 13:43

Het 18de Holebifilmfestival komt er aan. We verwelkomen jullie vanaf dinsdag 6 november tot en met vrijdag 30 november op diverse locaties in Vlaanderen. Voor de eerste keer vertonen ze ook films in West-Vlaanderen (Roeselare) en de Kempen (Geel). Ook Hasselt doet mee dit jaar. Holebikort, de grootste wedstrijd voor kortfilms met een holebi-of trans* thema, kreeg maar liefst 165 kortfilms uit 31 landen binnen. Dat is een nieuw record.

Pink Screens Brussels Queer Film Festival van 8 tot 17 november

25/08/2018 - 13:48

Het Pink Screens Film Festival nadert met rasse schreden en strijkt voor zijn zeventiende editie neer in Brussel van van donderdag 8 november tot en met zaterdag 17 november. 

Zoals elk jaar stelt het Queer Film Festival van Brussel, georganiseerd door de vzw Genres d’à côté, jullie kortfilms en langspeelfilms voor (fictie, documentaire, experimentele films) van over de hele wereld.  Opzienbarend en stoutmoedig, deconstrueert het festival zoals steeds de tegenstellingen man/vrouw, mannelijk/vrouwelijk, homo/hetero, potten/flikkers, trans/cis…

 

Verrassingsact op Antwerp Pride is Niels Destadsbader

18/07/2018 - 10:26

Niels Destadsbader (29) is dit jaar de verrassingsact van het Antwerp Pride Closing Festival op zondag 12 augustus. Hij kondigde het nieuws zelf aan in een video op de Facebookpagina van het evenement, dat dit jaar op het Steenplein plaatsvindt.

"We zijn dan ook heel trots en vereerd te kunnen aankondigen dat Niels Destadsbader dit jaar onze Mystery Guest is!", zegt de organisatie van de Antwerp Pride op Facebook.

Pagina's

Hier niet op klikken aub