Stages

Ben je op zoek naar een stageplaats? Dan is ZIZO misschien wel jouw gedroomde stageplek als je gebeten bent door de LGBT+-thematiek. 

De redactie van ZIZO bestaat vandaag uit een hoofdredacteur en verschillende vrijwillige (eind)redacteurs. Doordat we met een kleine redactie zijn, krijg je als stagiair veel vrijheid en kansen. Je wordt gecoacht door de hoofdredacteur maar je geniet een grote autonomie en je krijgt de verantwoordelijkheid om concrete opdrachten uit te voeren die passen binnen je specialiteit die je zelfstandig kan uitvoeren, met begeleiding van de hoofdredacteur. Het resultaat verschijnt op de website en/of sociale media van ZIZO.

Een stagiair bij ZIZO leert van ons, maar wij leren ook van jou. Definitieve taken van de stage worden afhankelijk van je profiel en leertraject afgesproken bij de start van de stage, in overleg met de begeleider. Een stage bij ZIZO duurt bij voorkeur minimum drie maanden.

Mogelijke stages

  • Redacteur: je werkt mee op de redactie en schrijft artikels voor de site, je gaat op zoek naar boeiende stemmen die nog niet vaak gehoord zijn. Je interviewt interessante mensen. Je doet research, brengt verslag uit van evenementen en je schrijft ook aankondigingsteksten voor sociale media.
  • Digital creative: je werkt mee op de redactie en je zoekt mee naar leuke insteken en formats voor online content en helpt mee om ze uit te werken. 
  • Videographer: je combineert camera, regie en montage. Je helpt mee om online videocontent uit te werken: creatief uitdenken, camera en montage. 

Stuur ons een mailtje met je motivatie en wie weet zien we je binnenkort wel terug op de redactie. ZIZO kent stageplaatsen toe op basis van competentie en talent, ongeacht leeftijd, gender, seksuele oriëntatie, origine, religie of beperking.

Hier niet op klikken aub