Kleine ‘rainbow wave’ bij midterm-verkiezingen in VS

08/11/2018 - 10:09
nieuws
Collage van Sharice Davids, Jared Polis, Tammy Baldwin
Op dinsdag 6 november gingen de Amerikanen opnieuw naar de stembus om alle leden van het Congres, een deel van de senaat en een heel aantal gouverneurs te kiezen. Naast het recordaantal vrouwen dat werd verkozen was er ook sprake van een kleine 'Rainbow wave'.

Volgens een politieke holebi-belangenvereniging stelden maar liefst 430 LGBT+’ers zich kandidaat voor een politiek mandaat in Washington DC of één van de deelstaten. Bijna allemaal kwamen ze op voor de Democratische partij. 

Een ongezien aantal onder hen werd dinsdag ook effectief verkozen. Colorado kreeg met Jared Polis als eerste staat ooit een openlijke homoseksuele gouverneur en Sharice Davids, een voormalige Mixed Martial Arts ster, werd als eerste lesbische en inheemse Amerikaanse ooit verkozen verkozen als afgevaardigde voor de staat Kansas.  

Ook werden zittende LGBT+ politici herverkozen. Dat gold voor Kate Brown, de biseksuele gouverneur van Oregon en Tammy Baldwin, de lesbische senator voor de staat Wisconsin opnieuw verkozen. 

Verwacht wordt dat de LGBT+ verkozenen weerwerk zullen bieden tegen de agenda van Trump die onder het mom van religieuze vrijheid bepaalde recente verworvenheden graag wil terugdraaien. Zo werd op 2 oktober laatst nog de visa ingetrokken van de partners van LGBT+ diplomaten. 
 

Bron: 

Eigen verslaggeving