SPARKLE wordt een livestream in 2021
Çavaria, de koepel van holebi-, trans en intersekseorganisaties, reikt op 30 januari de Çavaria Awards uit op haar jaarlijkse event SPARKLE tijdens een livestream. De host van dit jaar is kunstenaar en schrijver Fleur Pierets. Na afloop is iedereen welkom tijdens een afterparty met dj op Zoom.
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert çavaria haar jaarlijkse event SPARKLE. Dit jaar kan het niet doorgaan in de Vooruit in Gent, maar wordt het vervangen door een online alternatief dat je live kunt volgen op Zoom en Facebook. Een deel van de uitzending werd opgenomen in De Studio in Antwerpen.
De avond start om 20.00 uur met een online receptie via Zoom. Om 20.30 gaat de Sparkle show van start met een terugblik op 2020 en een awardshow, die je zowel op Zoom als Facebook kunt volgen. De avond wordt afgesloten met een Zoom-afterparty met DJ.
Awards
Morgen worden de winnaars van de Çavaria Media Award en de Çavaria Campaign Award bekend. Er kon gestemd worden op de genomineerden van het afgelopen jaar.
De Çavaria Campaign Award reikt çavaria uit aan tv-programma’s, radioshows, tijdschriften, auteurs, redacties, enzovoort, die het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier bijdroegen aan de rechten en het welzijn van holebi’s, transgender en intersekse personen. De genomineerden van 2020 zijn Queer Revolution Marokko, Protest to support the Polish LGBT+ community, en de kaarsenwake voor holebi-vluchtelingen.
De Çavaria Media Award reikt çavaria uit aan opmerkelijke holebi-, transgender- en interseksegerelateerde campagnes. Dit kan een schoolactie zijn, een publiek statement, een postercampagne, een fundraisingsevent, enzovoort. Campagnes die in 2020 in het oog sprongen zijn Boer zkt man, boekhandel Kartonnen Dozen, het boek Gloei van Edward van de Vendel en de Ketnetserie #LikeMe.
De Çavaria Lifetime Achievement Award werd op 31 augustus uitgereikt aan Paul Raedemakers op zijn honderdste verjaardag voor zijn levenslange inzet om hulp te bieden aan holebi’s. Hij speelde in de jaren ’60 en ’70 een cruciale rol bij de opkomst van de Vlaamse LGBTI+-beweging en was het boegbeeld van Het Gesprekscentrum in Antwerpen dat in 1968 werd opgericht.
Eigen verslaggeving